Rauhantyötä Vantaalla

Erkki/ 21 huhtikuun, 2021/ Ajankohtaista, Tapahtumat

Rauha on elämisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Siksi sen eteen kannattaa tehdä töitä. Asiaa ei tule juuri ajatelleeksikaan, meidän nykyoloissamme rauha tuntuu niin itsestäänselvyydellä.

Epävakautta ja sotia kuitenkin on eri puolilla maailmaa. Jännitystä aiheuttaa kamppailu luonnonvaroista, yhteiskuntajärjestelmistä, vallasta ja vaikutusvallasta.

Niinpä maailman tilannetta on hyvä tuntea omaa ”porstuaa” pitemmältä. Tämän tietoisuuden levittämiseen Suomen Rauhanpuolustajat ja Vantaan Rauhanpuolustajat sen jäsenjärjestönä Vantaalla on yrittänyt omalta osaltaan vaikuttaa.

Yksi vaikuttamisen kanava on Vantaan Rauhanklubi kokoontumiset. Klubeissa on käsitelty niin kotimaan kuin muun maailman tapahtumia. Klubeissa on esiintynyt alan asiantuntijoita luennoimassa aiheista ja alustamassa keskustelua.

Seuraava Rauhanklubi 27.4. 2021 klo 18 käsittelee kummitoimintaa. Vantaan Rauhanpuolustajilla on kummiryhmä joka on avustanut jo useamman vuoden ajan Libanonissa pakolaisleirillä asuvan lapsen erityiskoulun kulujen kattamisessa ja näin mahdollistanut koulunkäynnin ja eteenpäin pääsyn elämässä. Samalla se on avannut ikkunaa palestiinalais pakolaisten tilanteeseen kuten myös koko Lähi-idän tilanteeseen.

Rauhanklubit ovat avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Vantaan Rauhanpuolustajat toivottaa kaikki kiinnostuneet mukaan keskustelemaan ja toimimaan. Huhtikuun Rauhanklubi pidetään Skypessä ja osallistumislinkki on https://join.skype.com/nS6XB2p0o9hM

Vantaan Rauhanpuolustajien toimintaa voi seurata ja osallistua Facebookissa, ryhmä löytyy nimellä Vantaan Rauhanpuolustajat.

Myöskin SKP:n toiminnassa rauhantyö on yksi painopistealueista. SKP:n rauhanryhmä vastaa rauhantyön järjestämisestä.

SKP:n rauhanryhmän vetäjä Mervi Grönfors Tampereelta.

Share this Post