SKP Tikkurilan markkinoilla

Tovereita tavattavissa Vantaan Tikkurilan kevätmarkkinoilla sunnuntaina 10.4. klo 9 alkaen. Myynnissä Tiedonantajaa, kirjoja ja Rauha-/Pax-rintamerkkejä sekä jaossa mm. Spartacus-säätiön Mikä meitä estää? -pamfletteja ja uusia flaikkuja Naton vastaisella viestillä rauhan puolesta. Punaisen telttamme löydät Peltolantorilta. Tervetuloa!

Ebba Matinlassi ja Eeva Kaukoluoto katukampanjoimassa Vantaalla kesällä 2021.

On vapputervehdysten aika

Tiedonantajan vappunumero 2022 ilmestyy huhtikuun lopulla. Työväenlehtien perinteisiin kuuluvalla tervehdysten keräämisellä on tärkeä jokavuotinen merkitys Tiedonantajan talouden turvaamisessa. Tämä on joukkorahoituskampanja, joka oli edellä aikaansa. Samalla se on yksi tapa ottaa kantaa sananvapauden, SKP:n tavoitteiden ja sosialismin aatteiden puolesta!www.tiedonantaja.fi/keraykset/vapputervehdys-2022

SKP tukee julkisten alojen työntekijöiden työtaisteluita

Mervi Grönfors.

Julkisten alojen työehtoneuvotteluiden nihkeän etenemisen vuoksi kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat jättäneet lakkovaroituksia sekä asettaneet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja. Naisvaltaisten alojen tavoitteena on palkkatasa-arvo ja paremmat työolot.

– Matalapalkkaisten julkisalojen työtekijöiden vaatimus palkankorotuksista on oikeutettu. Alan palkkataso on alati kohoavien elinkustannusten vuoksi kohtuuttoman alhainen. Se, että neuvotteluja käydään koronan ja Ukrainan sodan aikana, ei saa olla este alan palkkakuopasta pois pääsylle, sanoo SKP:n varapuheenjohtaja Mervi Grönfors.

Vuoden 2021 lastenhoitajaksi palkittu Mervi Grönfors on Tehyn Tampereen kaupungin ammattiosaston puheenjohtaja.

Ansiotasoindeksin mukaan palkkaero naisten ja miesten välillä on 16% koko työmarkkinoilla. Vaikka palkkasyrjinnästä tuli laitonta jo 1970-luvulla, kummittelee naispalkka-ajattelu edelleen työmarkkinapöydissä. Asia ei ole korjaantunut edes sillä, että vaatimus naisten ja miesten välisestä palkkatasa-arvosta on kirjattu tasa-arvolakiin.

Grönfors korostaa, että Suomen kommunistinen puolue tukee julkisten alojen työntekijöiden työtaisteluita.

– Vastuu tarvittavan palkkaremontin rahoituksesta kuuluu poliitikoille, jotka päättävät julkisen sektorin rahoituksesta. Ministerit ja kansanedustajat ovat vastuussa julkisen alan toimivuudesta ja palveluiden riittävyydestä, alleviivaa Grönfors.

Artikkeli SKP:n nettisivuilla.

SKP mukana Korson suurmarkkinoilla sunnuntaina 27.3.!

Korson suurmarkkinat tulevana sunnuntaina 27.3. klo 9 alkaen. Tervetuloa SKP:n teltalle, siihen kirkon lähettyville. Tavattavissa tovereita, jaossa materiaalia sekä myynnissä luettavaa ja muuta mukavaa! Pirskattikin on paikalla.

SKP:n tovereita teltalla Korson suurmarkkinoilla syksyllä 2021.

Vuosikokouksen ja järjestäytymiskokouksen valintoja

Osallistujia kaupunkijärjestön vuosikokouksen pöydän ääressä.
Tunnelmaa vuosikokouksesta 7.3.!

SKP:n Vantaan kaupunkijärjestön vuosikokous pidettiin toiminnallisissa merkeissä maanantaina 7.3.! Kokouksen yhteydessä hyväksyttiin myös kaupunkijärjestöön uusi jäsen ja vahvistettiin toisen toverin siirto meidän jäseneksi. Kaupunkikomiteaan valittiin vuosikokouksessa Ossi Kähmi, Jari Karttunen, Jiri Mäntysalo, Erkki Matinlassi, Marko Korvela, Eetu Peltonen, Juha Kovanen ja Heikki Ekman.

Kaupunkikomitean järjestäytymiskokouksessa keskiviikkona 23.3. valittiin vuosikokouksen valintojen pohjalta kaupunkijärjestön toimihenkilöt sekä hyväksyttiin jälleen yksi uusi jäsen. Kokous päätti jatkaa nykyisillä tovereilla. Ossi Kähmi jatkaa puheenjohtajana, Jari Karttunen varapuheenjohtajana, Jiri Mäntysalo sihteerinä ja Erkki Matinlassi taloudenhoitajana. Onnittelut! Järjestäytymiskokouksen pöydällä oli jaossa Tiedonantajan lööppejä!