Kasvomaskien jakelupisteitä lisättävä Vantaalla

Jiri Mäntysalo/ 15 maaliskuun, 2021/ Kannanotot

Kasvomaskeja pöydällä.

Vantaan kaupunki on jo jonkin aikaa jakanut maksuttomia kasvomaskeja vähävaraisimmille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkiin sijoitettujen jakelupisteiden kautta. Alueellisesti katsottuna ilman omaa jakelupistettä on kuitenkin jäänyt isojakin alueita.

Koko maata koskevan kasvomaskisuosituksen sekä 13.3. voimaan astuneen HSL:n julkisen lähiliikenteen maskipakon käytännön toteutumisen vuoksi maskien maksuton jako on ehdottoman tärkeää, jotta kenelläkään syy maskittomuuteen ei olisi heikko rahatilanne. On myös äärimmäisen hienoa, että jakelupisteissä ei vaadita minkäänlaista köyhyystodistusta. Näin maskijako on vähemmän leimaavaa ja nopeammin sujuvaa.

Tällä hetkellä maskeja jaetaan Vantaalla yhteensä seitsemässä paikassa; Hakunilassa, Länsimäessä, Koivukylässä, Myyrmäessä ja kolmessa eri pisteessä Tikkurilassa. Jakelupisteiden suunnittelussa alueiden tasavertaisuus ei näy parhaalla mahdollisella tavalla. Jakelupisteitä ei löydy esimerkiksi lainkaan Korsosta, Martinlaaksosta tai Kivistöstä.

Peräänkuulutamme yhdenvertaisuuden tärkeyttä vähävaraisille suunnatun maskijakelun pisteiden sijoittamisessa. Korson, Martinlaakson ja Kivistön on ehdottomasti saatava omat maskijakelun pisteensä, jotta mahdollisimman harvalle tulisi tarvetta erikseen matkustaa hakemaan maskeja. Maskit kaupunkilaisille kävelyetäisyydellä!

SKP:n Korson osasto

Share this Post