Elmon hanketta vietävä yhä eteenpäin

Jiri Mäntysalo/ 20 tammikuun, 2021/ Kannanotot

Elmon asemapiirustus. Kuvankaappaus kaupungin asiakirjasta.

Korson ja Koivukylän rajaseuduille suunniteltu Elmon urheilunpuiston hanke sai taas vihdoin tuulta alleen, kun vapaa-ajan lautakunta hyväksyi hankkeen osaksi Vantaan lähivuosien liikuntapoliittisia linjauksia. SKP:n Korson osaston mielestä nyt on pidettävä huoli siitä, että hanke tällä kertaa todella etenee.

Urheilupuiston hanketta on suunniteltu jo vuosikymmeniä. Korson ja Koivukylän suuralueiden asukkailta puuttuu etenkin lähellä olevat sisäliikuntamahdollisuudet, ja siksi hankkeen eteneminen lautakunnassa on tervetullut asia. Elmon urheilupuiston yleissuunnitelma ja uimahallin hankesuunnitelma siirtyvät seuraavaksi teknisen lautakunnan käsittelyn alle.

Vaikka liikuntamahdollisuuksien lisääminen itsessään on todella tarpeen, niin Vantaalla olemassa olevien ja tulevien urheilupuistojen nimi ei kuitenkaan palvele tarkoitustaan erityisen hyvin. Kilpailumielisyyden sisältävän urheilun edistämisen sijaan pitää puhua liikunnan ja liikkumisen mahdollisuuksien lisäämisestä. Siksi mielestämme pitääkin käyttää ennemmin liikuntapuiston käsitettä. Julkisten liikuntapaikkojen ei tule palvella etupäässä kilpaurheilua.

Parannettavaa on tämän lisäksi ainakin siinä, miten kaikissa kaupungin hankkeissa tulisi huomioida alueen saavutettavuus joukkoliikenteellä ja kehittää alueen suunnitelmien ohella joukkoliikenneyhteyksiä, jotta parkkipaikkojen tarvetta, ja siten yksityisautoilua, voidaan vähentää.

Liikuntapaikkojen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitava luontoarvot. Lisäksi koko kaupungin kannalta edullisempi ja turvallisempi rakentaminen voitaisiin taata, mikäli Vantaalla olisi kaupungin oma rakennusliike, joka vastaisi kaupungin hankkeiden rakentamisesta.

SKP:n Korson osasto

Linkki Elmon asemapiirustukseen ja hankkeen suunnitelmaselostukseen.

Share this Post