Kuntien eläkevakuutus ja MedOne Oy

Erkki/ 12 huhtikuun, 2008/ Ajankohtaista

VANTAAN  SANOMAT SU 15.10.06 (Risto Hietanen)

 

 

KUNTIEN ELÄKEVAKUUTUS SIJOITTAA YKSITYISIIN TERVEYSPALVELUIHIN”

 

 

Kevalla (Kuntien eläkevakuutus) on kaksoisrooli kunnallisten terveyspalvelujen yksityistämisessä.

 

Julkisuudessa Keva arvostelee tiukasti kuntia julkisten palvelujen yksityistämisestä. Palvelujen siirtyessä kunnallisten eläkevarojen maksajamäärä hupenee palvelujen siirtyessä yksityisille ja muihin eläkevakuutusyhtiöihin.

 

Kaksoisroolissaan Keva on suuromistaja MedOne Oy:ssa, joka tuottaa yksityisiä terveyspalveluita kunnille.

 

Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen jäsen, Helsingin sosiaalitoimen apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen (kok) myöntää, että yksityistäminen heikentää eläketurvan. Ristiriitaa ei omistajuudesta ole, sillä jokuhan ne voitot keräisivät, maalailee Kokkonen.

 

Eettistä ongelmaa sijoituksissa ei näe myöskään JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori. ”..Kevan on voitava sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti..” ”Huoli kuntapalveluiden yksityistämisestä on eri asia. Kunnat vastaavat palveluistaan ja tekevät niistä päätökset, Santamäki-Vuori sanoo.”

 

Suomen lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Risto Ihalainen haistaa taustalta muitakin kehitystrendejä. ”Ilmeisesti analyytikot ovat laskeneet, että julkinen terveydenhoito romahtaa, kun turvallinen ja tuottava sijoituskohde on nimenomaan kunnille henkilöä vuokraava terveysalan yhtiö, Ihalainen arvuuttelee.”

 

Kuntien eläkevakuutus tuli MedOne Oy:n suuromistajaksi pari vuotta sitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this Post